SOBRE L´AMPLIACIÓ DE L´AEROPORT DEL PRAT

El projecte d´ampliació de l´aeroport del Prat, en definitiva de la tercera pista, la paral.lela i més propera a la línia costera, pretén envair zones protegides. Això pot significar que, de tirar endavant, de fet, les zones protegides no existeixen.

La cantarella de sempre dels grans negocis, guanys enormes per a uns quants i les engrunes a repartir entre la resta.

Negativisme de la limitació dels recursos, no només dels recursos, si no simplement de l’espai físic. Per exemple, Barcelona no pot arribar a tenir el nombre d’habitants d’altres capitals pel fet de la seva orografia. L’espai al Delta del Llobregat és molt limitat i està sobreocupat.

Menyspreu absolut dels criteris d’emergència climàtica, que només s’utilitzen per a justificar macroprojectes amb els que es coacciona per la necessitat de la descarbonització. Quan el que hi ha darrera és l’esgotament del petroli i l’afany del gran capital per mantenir el control energètic.

Promeses cíniques de restauració de l’impacte ambiental quan s’ha incomplert per part d’AENA i està pendent d’execució la restitució de les conseqüències de obres anteriors, incloent-hi les declarades il·legals.

Precedent molt greu de desprotecció del patrimoni natural per la desaparició del concepte de protecció dels espais naturals. Si es pot eliminar la protecció davant d’interessos que responen a un model econòmic no sostenible, cap espai natural te garantida la seva supervivència, amb conseqüències nefastes sobre la biodiversitat i l’equilibri ecològic.

Insistència en el model econòmic basat en bona mesura en el turisme, quan les conseqüències de la covid han demostrat la seva vulnerabilitat.

SOSNATURACAT


Més:

Article diari ARA. El lobby de tota la vida

Totes les ‘entitats’ que reclamen amb tan èmfasi una ampliació de l’aeroport del Prat farien bé de deixar de mirar els dividends i mirar el que ha passat a Londres i París. Potser ha arribat el moment d’entendre que vivim una crisi ecològica i climàtica. (@leobejarano)



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MAPA CONFLICTES AMBIENTALS CATALUNYA EL CRÍTIC

RODA DE PREMSA 27 MAIG 12:00H